Foment de la lectura – Club de Lectura – Booktrailers

Club de lectura

Cronologia del club

El club de lectura de l’institut neix el curs 2016-17 en el marc del projecte de dinamització de la mediateca del centre, que vol ser un espai de creació i foment de l’hàbit lector, així com de promoció de la lectura com a font d’aprenentatge i plaer.

Curs 2018-2019

Curs 2018-2019

  • El curs 2018-2019 el club de lectura compta amb 61 participants. L’alumnat es distribueix en dos grups, un que aplega l’alumnat de 1r cicle d’ESO i l’altre que aplega el de 2n cicle i Batxillerat. Tots llegeixen Quantic love, de Sònia Fernández-Vidal. A més a més, l’alumnat de primer cicle fa una sessió de bookfaces i el de segon cicle i Batxillerat una sessió de lectura a partir de la novel·la L’amic retrobat, de Fred Uhlman.
  • En acabar-se el curs, participem a la trobada de clubs de lectura de Secundària de l’Alt Empordà, a Figueres, on podem gaudir d’una conferència de l’escriptora Sònia Fernández-Vidal.

Curs 2017-2018

  • El curs 2017-2018 el club de lectura compta amb 57 participants. Per aquest motiu es distribueix l’alumnat en diverses sessions de lectura. En la sessió corresponent a la novel·la Ullals, podem gaudir de la presència de l’autor, l’escriptor Sebastià Roig, amb qui l’alumnat té un diàleg molt amè. A part d’Ullals, també llegim Paraules emmetzinades, de M. Carranza, a 2n cicle d’ESO i Batxillerat; i a 1r cicle d’ESO L’evolució de la Calpurnia Tate, de J. Kelly, i La pel·lícula de la vida, de M. Carranza.
  • En acabar-se el curs, participem a la trobada de clubs de lectura de Secundària de l’Alt Empordà, a Figueres, on podem gaudir d’una conferència de l’escriptora Maite Carranza.

Curs 2016-2017

  • El curs 2016-2017 el club de lectura s’inicia amb el llibre La porta dels tres panys, de Sònia Fernández-Vidal. El club compta amb un total de 44 alumnes. El dia de la trobada, podem fer una videoconferència amb l’autora, amb qui parlem tant del llibre en particular com de la física quàntica en general.
  • En acabar-se el curs, participem a la trobada de clubs de lectura de Secundària de l’Alt Empordà, a Figueres, on podem gaudir d’una conferència de l’escriptora Mercè Saurina.

Booktrailers

Radiografia de noia amb tatuatge, Jordi Sierra i Fabra
Autors: Zakaria Aatani, Jano Cintas, Iu Gayolà, Ona Parada, Anna Vilà
2n ESO, curs 2017-2018

Camps de maduixes, Jordi Sierra i Fabra
Autors: Dani Barrero, Ainara Cabellos, Soraya Cabellos, Jan Martín, Adrián Pérez, Tatjana Storath
2n ESO, curs 2017-2018